Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

DM-helgen

I helgen körde Uppland sin traditionella DM helg, Häverödal, Storvreta och IK Rex var iår arrangörerna.

Först ut var DM-staffeten som kördes hemma på Lundåsvallen. Vintern så här långt har varit fantastisk i Uppland och Häverödal, vilket gjorde att banorna kunde köras på en 5Km slinga, banan gick huvudsakligen på vår 5 km bana. Häverödal ställde upp med 4 Lag, Storvreta vann 3 av 4 klasser och IK Rex lag beslag på den 4:e. Vilka som körde, bansträckningen och resultat finns här!

Tävlingen flöt på väldigt bra, spåren var snabba och överlag bra men lite isiga då temparaturen gått från plussgrader till minus under dagen. Bra stämning både i spåren och efter i klubblokalen, där många passade på att inta en sen middag i form av en Gulasch som Temp Roslagshallen fixat samband med prisutdelning. Nu hoppas vi på fler deltagande lag från HSK och andra Upplandsklubbar 2025.

Lördagen var det Storvretas tur att stå värd för DM skate kort! Här var drygt 200 deltagare anmälda, masstart och breda fina banor gjorde tävlingen till både bra, underhållande, med många häftiga dueller över mållinjen. Vädret var fortsatt på skidåkarens sida med temperaturer kring 0 an och med ett lätt snöfall under vissa lopp. Fin, fina insattser av vår 14 åkare på plats, glatt påhejade av ett i vanlig ordning stort supporter gäng. Resultaten och vilka som deltog finns här! Värt att nämna är att Häverödal även hade 11 åkare i Östersund som körde Swe-cup med ungdomstävlingar i skidskytte den här helgen.

Söndagen tog IK Rex över stafettpinnen, rafflande heat och finaler avslutade Upplands DM helg på Ottarsborg. Här kunde Häverödal mönstra 11 åkare i 8 av 15 klassser från P7F 10-11 till H35, men vad som verkligen var imponerande denna dag var att IK Rex mobiliserade hela 42 hemmaåkare, mycket starkt då man samtidigt styrde upp ett toppen arrangemang på fina och publikvänliga banor. Resultaten och deltagarna finner du här. Ca 360 starter vart det under DM-helgen varav ca 290 var DM-starter. Klubbar utanför Uppland som var bra representerade under helgen var Täby och Sunbybergs skidor, kul. Nästa år hoppas vi på att vi och andra Upplands klubbar gör en IK Rex och mobiliserar.

Publicerad: 2024-01-15

Senast uppdaterad: 2024-01-16

Författare: Mikael Engman

Senast ändrad av: Mikael Engman

Sponsorer