Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

JSM till Häverödal!

I hårdaste konkurrens någonsin har Häverödals SK fått förtroendet att arrangera JSM i rullskidskytte 2025! "Så himla kul! Och vilket kvitto på föreningens arbete" är skidskyttesektionens ordförande Andreas Janssons spontana kommentar till beskedet från Svenska Skidskytteförbundet.

Senaste gången som Häverödal arrangerade SM-tävlingar i skid-/rullskidskytte var 1982 och nu är det alltså dags igen. Föreningen har idag rekordmånga juniorer som går eller ska börja på skidskyttegymnasium och dessa åkare kommer nu få chansen att tävla om JSM-medaljer på hemmaplan.

Det var Ulrika Öberg från Svenska Skidskytteförbundet som kom med den gjädjande nyheten om arrangörskapet och en av andledningarna till att tävlingen gick just till Häverödal är klubbens roll som lokomotiv för skidskyttesporten i Region Öst som Häverödal tillhör. "Vi vill bredda sporten och även om de andra föreningarna som sökte tävlingen är väldigt rutinerade arrangörer så var det Häverödal som tog hem segern".

Tränare Mats Thoresson berättar att aktivitetsbanan som föreningen färdigställt på den egna anläggningen är en viktig grundbult i skidskytteverksamheten och en förutsättning för att kunna arrangera en tävling som denna. "Ett stort tack till alla som gjort banan möjlig" säger Mats och hans tränarkollega PEK fortsätter "Nu ska vi bjuda skidskyttesverige till ett Roslagen i sommarskrud och ge dem en riktig skidskyttefest!"

Jdm

Publicerad: 2024-05-07

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Pär-Eric Karlsson

Senast ändrad av: Mikael Engman

Sponsorer