Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Jubileum

Det som länge var en dröm förverkligades på dagen för två år sedan! Det var när Norrtälje kommuns ordförande i kultur och fritidsnämnd, Bengt Ericsson klippte det blågula bandet och därmed invigde vår efterlängtade aktivitetsbana och det första Regionsmästerskapet i rullskidskytte gick av stapeln, vilken feststämning vi hade!

Redan 2012-2013 lyftes de första tankarna på en aktivitets- och rullskidbana vid Lundåsvallen genom ett gäng eldsjälar i Häverödals SK. Den första ansökan om medel från Allmänna arvsfonden skickades in men den gången gick inte ansökan igenom.

Men de som känner Roine Olsson, en av eldsjälarna, vet att ”ge upp är inte ett alternativ”! Fler och nya personer engagerade sig och i oktober 2019 stod de klart att Arvsfonden var den första stora finansiären som var med på projektet med hela 3,5miljoner.

Projektgruppen hade nu 18 månader på sig att hitta resterande finansiärer för att genomföra bygget och snabbast att hänga på var Roslagens Sparbanks Stiftelser som ger så mycket tillbaks till bygden och stöttar så många bra projektet i Roslagen!

Det hela blev en kamp mot klockan. I mars 2021 blev det klart med de sista pengarna som behövdes. Förutom Arvsfonden och Roslagens Sparbanks Stiftelser var också Leader Stockholmsbygd, Norrtälje kommun och Holmen Energi bland de större finansiärerna! Men även en mängd lokala företag och privatpersoner har ställt upp med en betydande del som tillsammans med Häverödals SKs ideellt insamlade medel till slut gjorde projektet möjligt att genomföra!

Och vilken succé aktivitetsbanan har blivit! Förutom att vi har ökat antalet skid- och skidskytteungdomar i vår egen verksamhet har banan givit många besökare rörelseglädje med spontanaktiviteter på tex sparkcyklar, rullskridskor och cykel. Vi har också många besökare från andra klubbar/regioner som väljer att förlägga sina läger vid Lundåsvallen. Gemensamt för alla är en trafiksäker miljö fri från motorfordon.

Och när ångan och engagemanget ändå var uppe förverkligade vi fler idéer som den asfalterade aktivitetsytan, Grillplats med vindskydd, MTB-banor, Pumptrack, Discgolfbana och Krumelurbana med alla de ideella krafterna i Häverödals SK. Det har skapat än mer rörelseglädje som attraherar många till spontanidrott och rekreation vid Lundåsvallen från både när och fjärran!

Vi vill passa på tacka Svensk Markentreprenad AB Länk till annan webbplats. som genomförde bygget som håller toppklass och även ett stort tack till alla som har bidragit på ett eller annat sätt till genomförandet av projektet!

På en av bilderna syns vår sponsortavla där företag och privatpersoner som bidragit till aktivitetsbanan finns. Den delen av sponsring är fortfarande öppen, så vill du eller ditt företag vara med och stötta underhåll och utveckling av banan så tveka inte.

Publicerad: 2023-09-26

Senast uppdaterad: 2023-10-07

Författare: Mikael Engman

Senast ändrad av: Mikael Engman

Sponsorer